top of page

Liesbeth Hartings

Lactatiekundige IBCLC

Samen met mijn vriend en twee dochters Roos en Fien, woon ik in het Drentse dorp Dalen, nabij Coevorden. Ik heb mijn beide dochters borstvoeding gegeven en hier ontzettend van genoten, een ervaring die ik alle moeders gun.

 

Als moeder heb ik ervaren dat je je kind wilt kunnen bieden wat hij of zij nodig heeft. Maar ook weet ik hoe kwetsbaar en onzeker je als moeder kunt zijn. Ik hoop dat ik voor veel gezinnen met mijn kennis en ervaring een bijdrage kan leveren aan een goede start!

In 2014 heb ik als verpleegkundige een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan in een kraamkliniek en weeshuis in Gambia, West Afrika. In Gambia vielen mij een aantal dingen op, waaronder het  gedrag van moeders en baby's na de geboorte.  Het beeld van een moeder met haar blije baby aan de borst, waar dan ook, vond ik prachtig om naar te kijken. Het zag er bijzonder natuurlijk uit en dat heeft mij geraakt.

Eenmaal terug in Nederland, wist ik het zeker. Ik wilde werken met zwangere vrouwen, barende vrouwen en gezinnen ondersteunen bij de start met hun pasgeboren baby. Met als rode draad 'borstvoeding'.

Ik ben gaan werken op de kraamafdeling in het Scheper ziekenhuis in Emmen en heb aldaar de obstetrie opleiding (kraamaantekening) afgerond, waarbij ik de theoretische lessen aan het Wenckebach Instituut in Groningen heb gevolgd. Een heel mooi vak, waarbij ik het iedere keer weer een eer vind om aanwezig te zijn bij de geboorte en de dagen erna.

LIES-01662.jpg

Tijdens het werken op de kraamafdeling in het ziekenhuis in Emmen dacht ik vaak terug aan de manier waarop de moeders in Gambia zorgden voor hun pasgeboren baby. Het geven van borstvoeding was daar zo vanzelfsprekend, zo natuurlijk. En toch kwam ik erachter dat dit natuurlijke proces soms heel gecompliceerd kan verlopen, veroorzaakt door verschillende factoren. Ik besloot om mij hier meer in te gaan verdiepen en startte met de opleiding lactatiekunde.

Sinds 2019 ben ik gecertificeerd lactatiekundige IBCLC. De opleiding lactatiekunde heb ik gevolgd aan de NCLO in Almere. Daarnaast ben ik werkzaam als verpleegkundige in de jeugdgezondsheidszorg.

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Liesbeth Hartings

bottom of page